Lättviktskängor och skor från MAGNUM har funnits på den Svenska marknaden i över 20 år. Varumärket och dess gedigna produkter har alltid varit ett populärt val bland landets poliser, väktare och ordningsvakter. Idag har MAGNUM ett mycket brett sortiment med kängor och skor för alla smaker och uppdrag. Att välja kängor är inte det lättaste med dagens utbud. Vi kan ge dig svar på det mesta inom kängor och vi kan garantera att du finner vad du söker!

 

Modellsortimentet utvecklas och utökas ständigt! Om du inte finner vad du söker nedan bland modellsortimentet får du gärna kontakta oss för vidare information.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ!

När du köper kängor eller skor är det viktigt att du kan definiera din vardag på jobbet. Det är många som har fel skodon på fötterna, vilket ofta resulterar i skav, knä- rygg-
och höftskador, samt svampinfektioner. Även ditt humör påverkas av vad du har på fötterna. Inför ett köp bör du ställa dig själv följande frågor;


• Vilket underlag rör du dig i huvudsak på?
• Rör du dig långa sträckor eller står du huvudsakligen still?
• Behöver du en helt vattentät modell eller räcker det med en vattenavstötande?
• Sitter du mestadels i ett fordon eller är du mest utomhus?
• Har du tidigare fotproblem? Behöver du inlägg?

Vattentätt eller vattenavvisande.

En vattentät känga har i regel ett membran som andas. Ett membran håller extern väta ute samtidigt som det släpper ut fukt, baserat på att det finns en temperatur differens
mellan kängans in- och utsida. En sko eller känga med membran upplevs i varmare klimat alltid som ”VARM”. Används fel sockar kan en sko eller känga med membran även upplevas som fuktig inuti vilket beror på att den felaktigt valda sockan binder fukten som då inte kan ventileras ut.

Använd därför aldrig en bomullssocka i en sko med membran, det resulterar nästan garanterat till ett dåligt fotklimat med svamp, skavsår och högre slitage till följd. Ullsockar är vad vi rekommenderar till skodon med membran!

Om du är ute efter en året runt modell som ska hålla i alla väder bör du välja en vattentät sko eller känga med membran. Bedömer du att du endast vistas i fuktiga miljöer vid fåtal tillfällen bör du undvika en känga med membran och istället välja en vattenavvisande modell.

ion-mask™ teknologi 

En ytbehandling som används på flera av MAGNUM´s modeller. Ett ultratunt polymerskikt läggs på den den aktuella ytan och ger ett starkt och långlivat skydd mot väta och oönskat slitage.

ion-mask™ teknologin kan i flera fall ersätta ventilerande membran som gör kängor och skor olidligt varma i sommarklimat.